Zijn er echte voordelen aan het hebben van huisdieren?

Deel dit artikel op Pinterest
Laten we het hebben over de onverwachte en verrassende voordelen van het hebben van huisdieren in uw leven.

Wist je dat er een sterke band bestaat tussen dieren en mensen?

Een van de mooiere en verenigende aspecten van de mensheid is getuige te zijn van de buitengewone moeite die sommige dierenliefhebbers zullen doen voor hun dierenvriendjes.

Niet-dierenliefhebbers snappen het misschien helemaal niet … nog niet.

Dus hier is het ding: ze genieten van een wederzijdse, diepe band en verbinding die moeilijk uit te leggen of te definiëren is, maar het maakt het niet minder echt of tastbaar.

Veel mensen hebben de voordelen van het hebben van huisdieren geleerd. En een huisdier van welke soort dan ook, of het nu een kat, hond, paard, hagedis of vogel is die zich geliefd en veilig voelt, zal hun mens grote vreugde brengen.

Terwijl sommige eigenaren van gezelschapsdieren extravagant doen voor hun pelsbaby’s – ze uitgebreide bruiloften of verjaardagsfeestjes geven of ze verkleden in geweldige kostuums – is zelfs de simpele handeling van het erkennen van hun loyaliteit en liefde voor jou een geschenk dat een leven lang beloond zal worden. .

Huisdieren zijn een venster naar onze ziel.

Een van de vele voordelen van het hebben van huisdieren is wanneer ze je laten zien wie je werkelijk bent. Ze doen dat door aspecten van je innerlijke zelf te reflecteren, spiegelen en uit te beelden. En als je op hun berichten let, kunnen ze je helpen een beter mens te worden.

Dit is het fenomeen dat ik The Human Animal BodyMind Connection noem en het is buitengewoon dat als je het eenmaal begrijpt, het je leven zal veranderen.

Ze zijn niet in staat tot wrok of bedrog.

Als je naar ze luistert, wat zeggen ze dan over hoe je voor jezelf zorgt … en voor hen?

Ze zullen van nature uw gevoel van gezondheid en welzijn weerspiegelen. Ze zijn afgestemd op uw energie – geest, lichaam en emoties – en kunnen u berichten sturen over brouwproblemen lang voordat anderen tekenen van problemen kunnen waarnemen.

En ze kunnen een grote troost zijn in tijden van stress, isolatie of eenzaamheid.

Gezondheidsvoordelen van het hebben van huisdieren

We hebben allemaal clichés gehoord als: “Honden zijn de beste vriend van de mens.”

Maar heb je je afgevraagd waarom? Ik zal je mijn overtuiging vertellen …

Honden zijn trouw aan een fout.

Dieren vinden vreugde in de eenvoudigste, kleinste dingen.

Ze hebben geen excuses of voorwendsels nodig, ze zijn alleen maar zichzelf.

Ze gaan slapen zonder last te hebben van de dagelijkse beslommeringen en worden elke ochtend wakker met een schone lei, klaar om de wereld met frisse ogen en geest te veroveren.

Hun drijfvermogen, veerkracht, toewijding, vastberadenheid en optimisme zijn besmettelijk.

Toch hebben veel dieren ook een aangeboren gevoel wanneer iemand steun nodig heeft. Ze nemen de zorgen niet altijd op zich … ze nemen gewoon contact op om iemand met pijn te troosten.

Niet elke hond, kat of paard zal een therapiedier zijn dat traint voor verzorging in een ziekenhuis, als dienstdier of gezelschap in tijden van crisis …

Maar u moet weten dat uw huisdier te allen tijde signalen van u oppikt.

Je paard zal de spanning in je voelen en proberen er iets van te begrijpen, en dan beslissen hoe hij je daarmee kan helpen.

Je hond zal je door het huis volgen als hij negatieve energie leest en probeert erachter te komen wat er mis is en hoe hij je kan helpen.

Je zou kunnen denken dat ze een plaag zijn, vooral als je je geagiteerd voelt. Stop en ontvang het geschenk van hun liefde voor wat het is, en praat met hen over wat je dwarszit. Je zult je er beter door voelen, en als je weet hoe je met dieren moet praten, kunnen ze je ook vertellen wat ze ervan vinden.

Dieren begrijpen wanneer er iets misgaat, maar ze missen de kracht om ze te repareren … of toch?

Talloze onderzoeken hebben aangetoond dat er genezende kracht is als een kat op je schoot spint, een hond zijn hoofd op je schoot laat rusten, een paard stil laat staan ​​terwijl je zijn gezicht aait.

Onderzoek heeft uitgewezen dat de band tussen mensen en hun huisdieren de conditie verhoogt, stress verlaagt en hun baasjes vreugde schenkt. Enkele van de vele voordelen van het hebben van huisdieren zijn dat mensen genieten van:

Verlaagde bloeddruk
Verlaagd cholesterolgehalte
Meer mogelijkheden voor lichaamsbeweging en buitenactiviteiten
Verlaagde triglycerideniveaus
Verminderde gevoelens van eenzaamheid
Verhoogde mogelijkheden voor socialisatie
(Bron: Centra voor ziektebestrijding en -preventie)

Huisdieren laten je niet alleen terugtrekken, isoleren of coconeren

Het is erg moeilijk om te socialiseren in de wereld van vandaag … en dat kan depressie, angstgevoelens en een gevoel van isolatie versterken.

In goede tijden heeft uw huisdier uw zorg en aandacht nodig. Ze moeten spelletjes met je spelen, met je wandelen, van je leren. En in slechte tijden hebben ze al die dingen nog steeds nodig, maar kunnen ze voelen dat de dingen niet kloppen, als je pijn hebt.

Als je hond geobsedeerd raakt door het brengen van speelgoed voor je, of je lijkt te zeuren om te gaan wandelen, luister dan naar hem.

Misschien cirkelt je kat rond de stoel van je thuiskantoor, springt op je computer, met de bedoeling je af te leiden … maar echt, ze vertellen je waarschijnlijk dat het tijd is om je focus te veranderen.

Vaak zullen ze merken dat uw ademhaling oppervlakkig is geworden, uw bloedsomloop verzwakt en uw energie hapert … het baart hen zorgen. Tijd voor een pauze!

Tijd besteed aan het verzorgen van een huisdier maakt serotonine en dopamine vrij, twee hormonen die een plezierreactie opwekken.

Huisdieren zijn zeer intuïtieve wezens. En hoe meer tijd ze met je doorbrengen, hoe beter ze je leren kennen en afgestemd raken op je dieptepunten en hoogtepunten.

De voordelen van het hebben van huisdieren gaan verder dan heroïsche reddingshonden

We hebben allemaal een beeld in ons hoofd van Duitse herders die verdwaalde kinderen in het bos vinden, hoogopgeleide golden retrievers die hebben geleerd aanvallen bij hun baasjes te voelen, therapiehonden die ziekenhuizen bezoeken om patiënten te troosten …

Maar huisdieren hoeven geen “heldendaden” te doen om een ​​held in je leven te zijn, en het hoeven ook niet allemaal honden te zijn.

Vogels, baardagamen, paarden, kippen maken allemaal een verschil.

Geloof het of niet, maar als je je goudvis gedurende 10 minuten in en uit hun kleine kasteel ziet zwemmen, verlaagt het je bloeddruk en je stress.

Een huisdier hebben …

dwingt je om je te concentreren op iemand die buiten jezelf kwetsbaar is, en de moeite te nemen om in hun behoeften te voorzien, waardoor je ook aan je eigen behoeften kunt voldoen
brengt je naar buiten voor wat lichaamsbeweging, want genieten van de natuur en offline gaan is immers van cruciaal belang voor zowel je eigen gezondheid en welzijn als die van hen
zorgt ervoor dat u wegstapt van de computer en gewoon speelt, verlicht, vernieuwt en herstart, zodat u opnieuw verbinding kunt maken
Of u nu een leguaan, een beagle, een Siamese kat of een parkiet krijgt, u zult genieten van de voordelen van het hebben van huisdieren in uw leven.

Neem de tijd om te leren hoe ze met je communiceren … ze hebben inzichten om te delen als je bereid bent te luisteren en te leren.

Vertel ons over UW huisdier! Plaats een bericht in de reacties hieronder en laten we uw liefde voor huisdieren vieren en wat een verschil ze in uw leven hebben gemaakt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *