WAT IS DE BESTE MOTORNAVIGATIE

WELKE KWALITEITEN ZIET U IN GEMOTORISEERDE NAVIGATIE?

Niet iedereen heeft hetzelfde idee van wat de beste motornavigatie tot de beste motornavigatie maakt. Er zijn verschillende kwaliteiten en kenmerken waar u op kunt letten bij het kopen van een motornavigatie. De belangrijkste kwaliteiten van motorrijden staan ​​hieronder voor je op een rij.

Deze eigenschappen bepalen meestal het type navigatie dat u koopt. Het zal ook afhangen van uw eigen voorkeuren. Onderstaande kwaliteiten kun je ook in de gaten houden met de beste huidige motornavigatiesystemen die hierboven zijn genoemd. Zo weet je zeker dat je de beste motornavigatie koopt. Een goed motorcommunicatiesysteem is ook handig als u met twee motoren of meerdere personen rijdt.

KAART COVER

Een kaart kan een bepaald gebied beslaan. U heeft toegang tot alle routes in dit gebied. Deze kaart wordt voortdurend bijgewerkt via wifi, zodat je altijd toegang hebt tot de nieuwste routes. Dus als je een kaart van West-Europa hebt, is de kaartdekking West-Europa in zijn geheel. Logischerwijs volgt daaruit dat de cartografische dekking van Europa het hele continent is. Over het algemeen geldt de norm: hoe groter de kaartdekking, hoe duurder motornavigatie. Welke kaart je kiest, hangt af van de afstand en hoe vaak je wilt reizen. Als je vaak lange reizen door Europa maakt, is het een goed idee om bij deze kaart een motornavigatiesysteem aan te schaffen. Reist u minder vaak en verblijft u vaak alleen in West-Europa, dan volstaat een navigatiesysteem met een kaart van West-Europa.

DIAGONAAL SCHERM

Hoe groter een scherm, hoe gemakkelijker het is om alle items op een scherm te bekijken. Dit geldt natuurlijk ook voor motornavigatiesystemen. De standaard schermdiagonaal van een motornavigatiesysteem is 4,3 inch. Hoewel alles relatief goed zichtbaar is, is deze maat voor sommigen net iets te klein. Daarom zijn er ook navigatiesystemen voor motoren met een schermdiagonaal van 5 inch. Hier kun je alles goed zien. Wel geldt het volgende: hoe groter de diagonaal van het scherm, hoe hoger de prijs. Een grotere schermdiagonaal gaat dus gepaard met een hogere prijs.

BEDIENING

Motornavigatie kan op verschillende manieren worden bediend. Allereerst kun je de motornavigatie handmatig bedienen. De goedkope modellen hebben ook dit touchscreen, maar zijn niet altijd ontworpen voor gebruik met motorhandschoenen. Dit kan tot frustratie leiden. Vaak moet je iets meer betalen om motornavigatie te gebruiken waar het mogelijk is om het te besturen met motorhandschoenen.

Daarnaast is het mogelijk om motornavigatie met spraakbesturing aan te schaffen. Je bedient het navigatiesysteem met je eigen stem. Dit is erg handig bij het rijden. Zo kunt u altijd uw handen aan het stuur houden. Daarom heeft spraakbesturing de voorkeur van veel motorrijders. Dit is echter de duurste optie in termen van controle.

UPDATES

De beste motornavigatie laat altijd zien of deze continu automatisch wordt bijgewerkt. Deze updates zijn immers van groot belang. Zo weet je zeker dat je altijd op de hoogte bent van de meest recente routes. Zo voorkom je dat je per ongeluk de verkeerde kant op wordt gestuurd of ergens niet langskomt.

Veel motornavigatiesystemen zijn tegenwoordig uitgerust met wifi, waardoor de kaarten van deze systemen altijd up-to-date kunnen worden gehouden. Op oudere systemen moet u deze updates handmatig uitvoeren. Vaak moet je de kaarten downloaden van de website van de fabrikant. Daarna leg je ze, door middel van een kabel, in het navigatiesysteem van de motor. De beste motornavigatiesystemen van dit moment updaten de kaarten zelf.

VERBINDING MET SMARTPHONE

Zoals je wellicht weet, is het geen goed idee om tijdens het motorrijden op je smartphone te kijken of te telefoneren. Je verliest het overzicht over de weg, wat kan leiden tot ongelukken. Bovendien moet u eerst de telefoon in handen krijgen. Dit is op zich al een hele uitdaging.

Gelukkig is het nu mogelijk om de koppeling te maken tussen de beste motornavigatie en je eigen smartphone. Zo ontvang je alle updates en notificaties van je smartphone op het scherm van je navigatiesysteem. Het is veiliger, gemakkelijker en gemakkelijker te zien dan avoir om elke keer je telefoon tevoorschijn te halen. Motornavigatie met deze functie kost logischerwijs iets meer.

VERKEERSINFORMATIE

Onderweg gaat het erom op de hoogte te blijven van de laatste verkeersinformatie op de weg. Files, ongelukken, afwijkende snelheden op de snelweg… dat is goed om vooraf te weten. Niet alleen bent u zo op de hoogte van de laatste informatie. Maar het is nu ook mogelijk voor u om te routen, om bijvoorbeeld een lange file te vermijden.

De beste motornavigatie van het moment houdt je altijd op de hoogte van verkeersinformatie. Veel navigatiesystemen wijzigen zelfs automatisch de route voor je. Zo omzeil je bestanden die je onnodig veel tijd kosten.

STERKE PUNTEN-INDICATOR

Stiekem rijden we allemaal graag een stukje op de weg. Het is de menselijke natuur. Dit kan echter leiden tot een forse boete als je bijvoorbeeld door een radar op de gevoelige plaat wordt gezet. Gelukkig heb je tegenwoordig apps die je waarschuwen wanneer je een flitser nadert. Zo weet je zeker dat je nooit geflitst wordt en nooit die hoge boetes hoeft te betalen. Zelfs de beste motornavigatiesystemen zijn uitgerust met deze indicator.

Je wordt ruim van tevoren gewaarschuwd dat er een flitspaal nadert. Daar kun je dus rekening mee houden qua eigen snelheid. De verkeersboetes zijn nog steeds hoog. Je kunt dus flink besparen als je motornavigatie is uitgerust met deze functie. Logischerwijs kost het altijd iets meer om deze functie te hebben. Maar deze functie kan u tegelijkertijd veel geld besparen.

OPLAADROUTES

Het beste motornavigatiesysteem berekent meestal voor jou de beste route van A naar B. Maar misschien ben je helemaal niet op zoek naar de snelste route van A naar B, bijvoorbeeld omdat je op een bepaald punt wilt stoppen. u enkele toeristische attracties wilt bezoeken.

Wanneer het mogelijk is om zelf routes te laden met motornavigatie, dan kun je een route ingeven die je zelf in een systeem hebt uitgetekend. Je plot eerst de route via de computer, waarna de route via het systeem wordt geladen. Hierdoor reis je niet meer van A naar B, maar kun je onderweg verschillende tussenpunten bezoeken. Zo maak je je eigen reis nog specialer. Het kan met de beste motornavigatiesystemen van dit moment.

MUZIEKVERMOGEN

Het is altijd fijn om onderweg naar muziek te kunnen luisteren. Prachtige omgeving, heerlijke muziek, de wind in je haren… dit is de echte motorbeleving. Niet alle motornavigatiesystemen zijn echter met deze mogelijkheden uitgerust. Bij de beste motornavigatie is dit gelukkig wel het geval. Deze systemen hebben vaak beide ingebouwde speakers en kunnen gebruik maken van apps waarmee je muziek kunt afspelen (bijvoorbeeld Spotify).

BATTERIJDUUR

Op de motor ben je lang onderweg. Het kan ook zijn dat je geen mogelijkheid hebt om tussendoor apparaten op te laden. Daarom is het belangrijk dat motornavigatie een batterij heeft die lang meegaat. Dit staat bij de meeste webshops altijd vermeld. De beste motornavigators hebben meestal ook een lange batterijduur.

MEEGELEVERDE ACCESSOIRES

De meegeleverde accessoires kunnen verschillen, afhankelijk van hoe er met de motorfiets wordt gevaren. De accessoires die vaak bij de beste motornavigatie worden geleverd, zijn zaken als een draagtas, standaard, beugels, docks, stroomkabels, enz. Sommige navigatiesystemen hebben zelfs al een camera.

DE PRIJS

Ten slotte is er nog een factor die niet noodzakelijkerwijs een functie is. Toch is er één factor waar veel mensen rekening mee houden bij het zoeken naar de beste motornavigatie voor hen: de prijs.

Velen houden zich aan een budget wanneer ze op zoek zijn naar de beste motornavigatie voor hen. Niet iedereen kan immers dezelfde prijzen betalen.

Voor mensen met een beperkt budget zijn veel soorten motorboten al uitgesloten, simpelweg omdat de prijs te duur is. In veel gevallen gaat het echter niet alleen om slechte navigatiesystemen. Als je bovenstaande factoren voor ogen houdt en slim gebruik maakt van de kortingen in webwinkels, kun je toch een degelijk motornavigatiesysteem kopen voor een goede prijs.

KOPEN

Iets nieuws kopen voor je motor is altijd leuk. Ik kan echt wachten op de postbode als het pakket nog niet is aangekomen. Ik weet nu hoe laat hij voor de deur staat. Dan zorg ik ervoor Om er bij te zijn om het aan te pakken, ga ik rechtstreeks naar de keuken voor een vlijmscherp mes, open de doos en bewonder de inhoud.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *