Wanneer het huren van een auto zinvol is

Voor veel mensen is autohuur pas compleet als ze niet over een eigen auto of vrachtwagen kunnen beschikken. Ze huren een auto wanneer ze vliegen of nemen een trein voor zaken of plezier. Ze zijn gedwongen een auto te huren als ze een ongeluk hebben gehad of als hun voertuig serviceproblemen heeft. Feit is dat het op veel andere momenten zinvol is om een ​​voertuig te huren. Zo handig dat de huurauto zich in sommige gevallen zelfs terug kan betalen.

* U bent op een lange familiereis en u maakt zich zorgen dat uw 10-jarige minivan het werk niet aankan. Niets kan een zomervakantie sneller verpesten dan een autoprobleem. Het kan een moeilijke ervaring zijn om kostbare tijd te verspillen aan het vinden van een betrouwbare monteur in de badplaats 500 mijl van huis. U kunt dit risico vermijden door een auto te huren.

* Uw leaseauto nadert zijn kilometerlimiet en het leasecontract loopt pas over een maand af. Overtollige kilometers le

ase boetes kunnen variëren van $ 0,05 per mijl tot $ 0,20 per mijl. In plaats van die 200 mijl lange zakenreis in uw leaseauto te maken, besteedt u $ 30 en huurt u een auto; het loont in feite door het compenseren van buitensporige kilometers.

* U bent van plan uw 4 jaar oude auto huren curacao te verkopen, maar alleen wanneer u terugkeert van uw jaarlijkse gezinscamping. In dit voorbeeld moet u niet alleen rekening houden met de kilometers die u zult verliezen, maar ook met de extra slijtage door het rijden op binnenwegen die u vermijdt.

* Je zoon of dochter is net klaar met hun eerste jaar van de universiteit en heeft veel “dingen” verzameld die niet in de gezinssedan passen. Als u de heen- en terugreis niet wilt maken, staan ​​veel verhuurbedrijven eenrichtingsverhuur toe zonder extra kosten. Controleer voordat u boekt of er geen extra kosten zijn voor eenrichtingsverhuur.

* Je beste vriendin van de middelbare school vliegt met haar gezin van 4 naar jou en je gezin van 3, wat je handige kar niet zo praktisch maakt, tenminste voor het lange weekend dat ze in de stad zijn.

* U heeft een verkoopgesprek met een bedrijf dat meer dan 300 km verwijderd is van uw woonplaats. Je hebt de mogelijkheid om met je SUV te rijden die 20 mijl per gallon snelweg rijdt of een auto te huren die meer dan 30 mijl per gallon rijdt. Met benzineprijzen die bijna $ 3,00 per gallon naderen, is het logisch om voor een dag een auto te huren.

Er zijn talloze andere momenten waarop het besturen van een huurauto logischer is dan autorijden. Waar het op neerkomt, is om te stoppen met kijken naar autoverhuurbedrijven als laatste redmiddel, alleen gebruikt op vakantie en wanneer uw auto in bedrijf is. Als je deze mindset wegneemt, bespaar je zowel op korte als op lange termijn geld.