Geweldigste Gegrilde Aardappelen

Deze aardappelen zijn het perfecte bijgerecht in de zomer. Gooi ze op de grill of barbecue naast je lekkere (vega)burger voor een rokerige, zomerse burger & frietjes- versie. Sla zeker stap 1 niet over, je kan namelijk aardappelen bijna niet gaar krijgen als je ze alleen op de grill gooit. Het voorkoken van de aardappelen garandeert een romige binnenkant en knapperige, geblakerde buitenkant.

Wij houden zelf in dit gerecht van zoete aardappelen. Maar als je van normale aardappels of van aardappelen met dunne schil houdt: voel je vrij om die te gebruiken! Je moet alleen oppassen om de aardappelen niet té gaar te koken. Anders vallen ze misschien uit elkaar op de grill. Giet er een beetje knoflook/kruidensaus overheen en genieten maar.

Heb je een paar restjes? Zet deze in de koelkast in een luchtdicht bakje tot ong. 5 dagen. Warm ze daarna op in de oven.

Ingrediënten

  • 4 grote zoete aardappelen in partjes gesneden
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • een beetje olijfolie (extra-virgin)
  • 2 theelepeltjes vers gesneden kruiden (denk aan peterselie)

Bereiding

  1. Breng een pot met water en wat zout aan de kook. Voeg daarna de aardappelen toe en laat deze koken totdat ze ‘al dente’ zijn (5-7 minuten). Giet af en laat ze een beetje afkoelen.
  2. Verhit de gril tot middelhoog vuur en giet wat olijfolie erop. Mix in een grote kom de knoflookpoeder, zout, peper en wat olijfolie. Gooi hier de aardappelpartjes bij en roer deze totdat ze goed bedekt zijn met de olie en kruiden. Haal de partjes eruit en bewaar de overige olijfolie.
  3. Gril de aardappels, blijf ze omdraaien totdat ze helemaal goudbruin zijn (in ong. 5 minuten).
  4. Voeg de verse kruiden toe aan de overgebleven olijfolie, doe de aardappels weer in de kom en roer goed door.