Gaming-toetsenborden – waarom zijn ze verwarrend?

Wat is een gamingtoetsenbord?

Ten eerste moeten we kijken naar wat de woorden “gamingtoetsenbord” eigenlijk betekenen. Nou, ik zal je vertellen dat het precies is wat je denkt dat het is. Het is een toetsenbord om te gamen. Nu houdt het bij de meeste mensen daar op omdat ze denken dat het alleen maar omdat het een gaming-toetsenbord is, alleen voor gaming kan worden gebruikt en niets anders. Ze realiseren zich niet dat een gaming-toetsenbord voor veel meer kan worden gebruikt dan alleen gamen. Dit artikel is dus bedoeld om wat advies te geven met betrekking tot het kiezen van het juiste gamingtoetsenbord voor jou. Ik herinner me mijn eerste programmeerbare gaming-toetsenbord (de Logitech G15) en hoe ik ermee worstelde. De enige reden waarom ik het wilde, was omdat het destijds de beste op de markt was en ik voelde daarom dat ik er een moest hebben. Ik had absoluut geen idee wat ik ermee moest doen of waarvoor ik het ging gebruiken. Ik heb echter bijna een andere functie toegevoegd aan de toch al indrukwekkende lijst met vooraf geïnstalleerde functies door te illustreren hoe effectief het toetsenbord kan zijn in een spelletje cricket of iets anders waarbij een vleermuis betrokken is. Het irriteerde me echt omdat ik het niet voor alle functies nodig had en omdat ze er waren, voelde ik dat ik ze allemaal moest gebruiken. Ik heb ze uiteindelijk allemaal gebruikt, maar dat was alleen omdat ik mijn gameplay verbeterde en daardoor meer functies van het toetsenbord nodig had.

Laten we dus eens kijken naar enkele aspecten waarmee we te maken zullen krijgen als we naar gamingtoetsenborden kijken.

De functies die op een gamingtoetsenbord zijn geïnstalleerd en wat ze daadwerkelijk doen
De terminologie die wordt gebruikt in gamingtoetsenborden
Wat zijn de beste soorten gametoetsenborden
Hoe weten we welk type gamingtoetsenbord voor ons het juiste is?
Nu zijn veel mensen al gamers, serieus of niet, en weten precies wat de features zijn en wat ze kunnen. Maar er zijn zoveel mensen die niet weten wat de functies moeten doen en of de functies in feite zijn wat ze echt nodig hebben. Daarom heb ik een lijst samengesteld met de functies die u op gamingtoetsenborden zult vinden en hieronder zal ik ze allemaal duidelijker uitleggen.

Hier is een lijst met de functies die u op gametoetsenborden zult vinden. Ik zou eraan willen toevoegen dat niet elk gaming-toetsenbord alle onderstaande functies tegelijkertijd heeft geïnstalleerd.

LCD-scherm
Programmeerbare G-toetsen (voor macro’s en macro’s on the fly)
Achterverlichting
Anti-ghosting
Schakelaar in gamemodus
Mediabediening
Afneembaar toetsenbord
Snelle USB-poorten
Automatische profielwisseling
Cruise control
Zoals we kunnen zien, zijn er veel functies die u op een gamingtoetsenbord zult vinden, maar het belangrijkste is nu om te weten wat ze kunnen doen en wanneer ze ze moeten gebruiken. Laten we de functies eens nader bekijken en zien hoe ze kunnen worden gebruikt voor gamen, maar ook voor buiten gamen.

Het LCD-scherm is een scherm aan de bovenkant van het toetsenbord (meestal in het midden) dat tijdens het spelen een groot aantal informatie weergeeft. Een voorbeeld van de weergegeven informatie is; vitale spelstatistieken, systeemstatistieken, VOIP-communicatiegegevens en je kunt zelfs zien op welke server je vrienden bepaalde games spelen, zoals World of Warcraft. U kunt ook diavoorstellingen van foto’s op het scherm en YouTube-video’s bekijken (deze functie is alleen beschikbaar op de Logitech G19). Dus daar kunnen we zien hoe goed het LCD-scherm is. Buiten het gamen kun je nog steeds systeemstatistieken zien, maar alleen op de Logitech G19 kun je video’s en foto-diavoorstellingen bekijken.

Programmeerbare G-toetsen (of speltoetsen) zijn toetsen die kunnen worden geprogrammeerd om bepaalde opdrachten uit te voeren. U kunt meerdere toetsen programmeren die met een enkele toetsaanslag moeten worden uitgevoerd. Dus met andere woorden, als je een commando hebt dat je zou willen uitvoeren, maar er zijn meer dan één toetsaanslag vereist, dan zou je een G-toets programmeren om al die toetsaanslagen voor je uit te voeren. Dit is nu van vitaal belang bij het spelen van games, vooral bij strategie- en rollenspellen. Maar programmeerbare toetsen kunnen ook in het dagelijkse computergebruik worden gebruikt. Ik bezit het Logitech G19 Gaming Keyboard en ik gebruik de programmeerbare sleutelfunctie om mijn wachtwoorden en kleine tekstfragmenten te programmeren, wat normaal gesproken inloggegevens zijn. Dit is een geweldige functie voor degenen die werken met databases of iets anders waarbij meerdere aanmeldingen vereist zijn. Het is ook goed voor ontwerpers en redacteuren waar soms meerdere toetsaanslagen nodig zijn.

Achtergrondverlichting is echt een coole functie. Dit is standaard op alle gaming-toetsenborden, ongeacht alle andere hierboven genoemde functies. Wat deze functie eigenlijk doet, is de toetsen van onderaf verlichten. Er zijn doorgaans drie helderheidsniveaus voor de achtergrondverlichting, maar hoewel achtergrondverlichting standaard is op gametoetsenborden, hebben ze niet allemaal dezelfde kleuren of evenveel kleuren als andere. De Logitech G19 en G510 zijn gamingtoetsenborden met een groot aantal verschillende kleuren, terwijl andere er maar drie of slechts één hebben. Dit is niet alleen goed voor gamen, vooral als games worden gespeeld in weinig verlichte of zelfs donkere gebieden, maar ook een grote aanwinst voor het veranderen van de stijl van uw werkstation. Er zijn mensen die gewoon een nieuwe look willen voor hun werkstation, en toetsenborden met achtergrondverlichting zijn voldoende.

Anti-ghosting is een functie waarbij gemiste toetsaanslagen in feite worden opgenomen en niet worden geannuleerd. Dit gebeurt met meerdere toetsaanslagen, hoewel niet vaak, maar zonder anti-ghosting worden de toetsaanslagen niet herkend.

In game-modus schakelen is een functie die de Windows / Context-toets tijdens het spelen uitschakelt, zodat je niet per ongeluk uit je game wordt getrapt. Wat ons zeker ooit is overkomen.

Mediabediening, deze functie is geweldig omdat je het volume, het afspelen en dempen kunt regelen vanaf het toetsenbord zelf. Deze functie werkt voor headsets die op het toetsenbord zijn aangesloten en ook voor het geluid dat door de computer zelf wordt uitgezonden. Het is dus niet nodig om de bedieningselementen op het scherm te zoeken als je het volume snel wilt verlagen.

Afneembaar toetsenbord. Dit is ook een heel handige functie, omdat u het toetsenbord naar links of naar rechts kunt verplaatsen, afhankelijk van welke hand u het prettiger vindt om te bedienen. Nogmaals, deze functie is een andere functie die u buiten gaming kunt gebruiken.

Snelle USB-poorten zijn een groot voordeel, omdat u eenvoudig kunt plug-and-play. Via deze functie kunt u ook gegevens uitwisselen tussen apparaten, zoals mp3-spelers en flashdrives, en u kunt dit allemaal doen terwijl u uw apparaten oplaadt die op batterijen werken. Nog een geweldige functie die buiten het gamen kan worden gebruikt.

Automatische profielwisseling is een functie waarmee u automatisch of handmatig het profiel kunt wijzigen waarin u zich bevindt of waarin u zich wilt bevinden. Met de automatische functie detecteert het toetsenbord de toepassing die u gebruikt en past automatisch het profiel toe dat u eerder voor die toepassing hebt ingesteld. . Echt coole functie, vooral als je graag in verschillende modi speelt (Microsoft Sidewinder X6 had deze functie).

De cruise control-functie is ook erg handig om te hebben, omdat u hiermee door kunt gaan met een actie zonder alle verschillende toetsen ingedrukt te houden die nodig zijn om de actie uit te voeren. U kunt de cruise control-functie zelfs gebruiken voor maximaal vier toetsaanslagen (geïnstalleerd op de Microsoft Sidewinder X6)

Zoals we kunnen zien, kunnen alle functies die op een gamingtoetsenbord zijn geïnstalleerd ook worden gebruikt voor alledaags computergebruik, hoewel de voor de hand liggende ontwerpfactor in eerste instantie voor gamers was. Een ander ding waar we naar moeten kijken, is het structurele ontwerp van het toetsenbord. Het eerste wat ons opvalt, is dat sommige toetsenborden iets omvangrijker zijn dan een standaard toetsenbord. Dit is nu te verwachten omdat het toetsenbord zelf meer toetsen bevat, meer ruimte nodig heeft voor elektrische componenten en andere hardware-hulpprogramma’s die nodig zijn voor het spelen van games. Maar wat ook zo mooi is aan het ontwerp van gamingtoetsenborden, is dat ze ergonomisch zijn ontworpen. Dit komt doordat gamers veel tijd achter hun toetsenbord doorbrengen en ze meer last hebben van pols-, arm- en handklachten dan gebruikers van een standaard toetsenbord. Het idee achter ergonomisch ontworpen gamingtoetsenborden is dus om een ​​aantal functies te installeren die het risico op polsongemakken in het algemeen verminderen. Deze kenmerken omvatten; afneembare en verstelbare polssteun, toetsenborden met een ontwerp zonder hellingshoek, verschillende toetsenbordvoeten voor het effectief verhogen of verlagen van toetsenborden voor comfort en ook toetsen die geschikt zijn voor zachtere toetsaanslagen.

Nu weet ik niet zeker hoe bekend je bent met de terminologie die wordt gebruikt op het gebied van gamingtoetsenborden, maar hieronder staat een lijst met woorden die je tegenkomt met betrekking tot gamingtoetsenborden.

WSAD – Dit zijn de vier toetsen die u gebruikt om bewegingen te besturen, meestal uw W-, S-, A & D-toetsen.

ANTI-GHOSTING – Typisch in een standaardtoetsenbord (of toetsenbord met dome-schakelaar), is het ontwerp zodanig dat het toetsenbord kolommen en rijen draden gebruikt. Door dit ontwerp kunnen de resultaten die optreden onnauwkeurig zijn als er veel toetsen tegelijk worden ingedrukt. Wanneer dit gebeurt, worden de verloren sleutels “geesten”. Bij toetsenborden die anti-ghosting-mogelijkheden hebben, gebruiken ze een klein beetje koolstof op elke schakelaarlocatie om te voorkomen dat het contact van de toetsen de rijen of kolommen met draden kortsluit. Hierdoor kan het toetsenbord elke toetsaanslag afzonderlijk decoderen.

MACRO’S – Een macro is een verzameling bewerkingen en eigenschapswaarden die kunnen worden toegepast op een bestaande visualisatie of visualisaties. Met andere woorden, macro’s zijn niet gekoppeld aan de objecten of visualisaties waarop ze worden toegepast, maar wanneer ze worden gebruikt, worden de bewerkingen of eigenschapsinstellingen toegepast op de objecten die momenteel zijn geselecteerd. Dit betekent dat eigenschapsinstellingen kunnen worden toegepast op meerdere visualisatietypen, in tegenstelling tot eigenschapsinstellingen in stijlen.

OPTISCH – Optisch is in feite een apparaat dat wordt gebruikt voor het produceren of regelen van licht. Dus als je bijvoorbeeld een optische muis zou nemen, zou het een muis zijn die licht produceert en daarbij het licht gebruikt om zijn beweging op je computer te registreren.

ULTRA POLLING – Ultra-polling in gaming-muizen verhoogt het aantal keren dat de firmware op een muis zijn trackinggegevens aan de computer rapporteert tot 1ms (1000hz). Hierdoor wordt het interval tussen elke overdracht van bewegingsberekeningen verkleind, waardoor de cursor op het scherm vloeiender en nauwkeuriger aanvoelt met een grotere respons.

HYPERRESPONS – Op een hyperresponsknop zijn er twee fasen die de ontwikkeling van de knop ingaan. Dit is in feite om ervoor te zorgen dat het altijd kan worden bediend, ongeacht waar erop wordt gedrukt en ook hoe snel het wordt ingedrukt. Dus als u een knop niet volledig indrukt of niet hard genoeg drukt, zal de knop nog steeds worden geactiveerd en verliest u geen reactietijd.

ON-THE-FLY – Dit is eigenlijk net wanneer je iets haast hebt of om snel iets te creëren wanneer dat nodig is.

G-KEYS – Dit zijn in feite speltoetsen. De toetsen die u met macro’s kunt programmeren.

ERGONOMIE – Dit is eigenlijk een studie om te zien hoe dingen omgaan met het menselijk lichaam. Dus als u bijvoorbeeld een pen zou nemen; als u het langere tijd vasthoudt en ermee schrijft, kan dit uiteindelijk ongemak voor de hand en pols veroorzaken. Door het ontwerp van de pen ergonomischer te maken, zou deze langdurig kunnen worden gebruikt zonder ongemak te veroorzaken. Deze studie wordt toegepast op alles dat in wisselwerking staat of kan zijn met het menselijk lichaam

Nu is het enige antwoord dat ik je kan geven over welk gamingtoetsenbord het beste is, simpel. Het hangt helemaal af van waar je het toetsenbord voor wilt gebruiken. De industrie gaat ervan uit dat het Logitech G19 Programmable Gaming Keyboard het beste op de markt is en tot op zekere hoogte ook. Het heeft alle functies die andere toetsenborden hebben, maar dan geavanceerder, en het is ontworpen met serieuze gamers in gedachten, waardoor het zich leent om te worden geclassificeerd als het beste gaming-toetsenbord ooit. Maar naar mijn mening is een gaming-toetsenbord, of wat dan ook, alleen zo goed als waarvoor je het nodig hebt. Als je het voor veel dingen niet nodig hebt, koop er dan geen die alles kan.

Met betrekking tot welk gamingtoetsenbord het beste voor jou is, hangt dat weer af van wat je eruit wilt halen. Ben je een beginnende gamer met weinig ervaring met programmeerbare toetsenborden, dan is het waarschijnlijk beter om een ​​gamingtoetsenbord te nemen zonder programmeerbare toetsen of een toetsenbord met een beperkt aantal programmeerbare toetsen. Om dat echter te zeggen, hebben veel van de gametoetsenborden echt goede handleidingen en cd’s. Maar nogmaals, als je maar een paar toetsen nodig hebt die kunnen worden geprogrammeerd, koop dan geen gamingtoetsenbord met enorme hoeveelheden programmeerbare opties. Het komt dus allemaal neer op waarvoor je het nodig hebt. Als je de tijd neemt om helder na te denken over wat je van een gamingtoetsenbord wilt krijgen en alle recensies over de verschillende soorten gamingtoetsenborden leest, dan is je beslissing niet verkeerd.

Bedankt dat u de tijd heeft genomen om dit artikel te lezen. Ik hoop dat je een veel beter begrip hebt van gamingtoetsenborden als je dat nog niet had gedaan.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *